Beschrijving
Zeeuws zout met zeekraal molen 55 g
Zeeuws zout met zeekraal in molen 55 g.
Ingredienten: Zeeuws zout met zeekraal in een molen. is perfect voor smaakcombinaties waarin een lekkere zoute smaak gewenst is.
Herkomst: De zeekraal is afkomstig van het bedrijf Zeeuws Zilt. Deze verbouwt zijn zeekraal op schorren. Dit is het overgangsgebied tussen land en zee. Het zout wordt gewonnen en door het bedrijf Zeeuwsche Zouten.
HET VERHAAL VAN ZEEUWSCHE ZOUTEN:
WATER WINNEN UIT DE OOSTERSCHELDE
Het verhaal van ons zout begint bij de oorsprong: het water uit de Oosterschelde. Het water wordt bij vloed gepompt uit de wateren bij Bruinisse, waar het water extra gezuiverd is door natuurlijke factoren. Vervolgens wordt het water op onze locatie extra gefilterd. Op deze manier kunnen we de hoogste kwaliteit van het zeezout garanderen.
INKOKEN VAN HET ZOUT
We pompen het water voor het koken door ultrafijne filters om zoveel mogelijk microplastics uit het water te halen. Ook mogelijk vuil, zoals overgebleven zeewier wordt verwijderd zonder dat het zeezout zijn natuurlijke mineraalgehalte verliest. In onze kookketel verwarmen we vervolgens het water. Het zeewater verdampt en wordt steeds zouter. Is het juiste zoutgehalte bereikt? Dan is het zout klaar voor de volgende stap!
NAAR DE ZOUTPANNEN
Het zout wordt in kleinere, open zoutpannen ondergebracht. Hier verwarmen we met 100% Zeeuwse groene (wind) energie het zoute water tot de zoutkristallen – in de vorm van piramides – zich ondersteboven op het wateroppervlak kunnen vormen. Zijn de kristallen groot genoeg? Dan zakken ze vanzelf naar de bodem van de pannen en is het tijd voor de volgende stap in het proces.
HET OOGSTEN VAN HET ZOUT
In dit stadium begint de ware ambacht van het zout maken. Door onze kennis en ervaring met het met de hand oogsten van het zout, weten we precies wanneer onze vlokken de juiste smaak en textuur hebben. Bij de ideale situatie worden de zoutkristallen zorgvuldig uit de pannen geschept en vervolgens langzaam gedroogd in onze zoutovens. De laatste stap is om het zout te verpakken of om nog de laatste touch toe te voegen: het roken of het toevoegen van zeewier of kruiden.
Gebruik: Deze nieuwe smaakmaker is heerlijk in sauzen bij gerechten met vis of bijvoorbeeld een salade met venkel. Maar ook bij steak tartaar, carpaccio, eiergerechten, kabeljauw en andere witvis komt deze zilte toevoeging uitstekend tot zijn recht.Het glazen potje is makkelijk in gebruik en ideaal om bij te vullen.
LET OP: De molen is gemaakt van recyclebare producten, die deels biologisch afbreekbaar zijn. Hierdoor is de molen geschikt voor eenmalig gebruik.Wanneer je hem opnieuw vult met zout bestaat er een kans dat het zout niet goed gemalen wordt. Het glas mag in de glasbak en de dop mag bij het groenafval. Meer weten over de zoutmolen lees volgend artikel.
https://zeeuwschezoute.nl/zeeuwsche-zoute-nu-ook-verkrijgbaar-in-een-volledig-recyclebare-zoutmolen/