Skip to main content

Stichting Corazonfonds

Hoe werkt het?

Stap 1

Meldt u aan bij de lokale kerk en vraag of ze mee doen of mee willen doen met de Corazon Caritasbox.

Stap 2

De diaconie van de kerk meldt u na een intake aan voor de Corazon Caritasbox.

Stap 3

U krijgt 50% of 100% korting op de Corazonbox.

Stap 4

Bent u een kerk of organisatie en wilt u meedoen? Meldt u aan via een bericht naar info@corazon.nu of het contactformulier.

Wat is Stichting Corazonfonds?

Het Corazonfonds financiert mede de Corazon Caritas box. Een deel van de opbrengst van Corazonmarkt.nl gaat namelijk naar het fonds. Daarnaast financiert het Corazonfonds andere duurzaamheidsprojecten van Stichting Corazon. Doelen: opwarming van de aarde tegengaan en de gevolgen van de opwarming zo veel mogelijk beperken. We richten ons met name op drinkwater, voedsel en duurzame landbouw.

Omdat we geen druppel op een gloeiende plaat willen zijn, werken we samen met de wereldwijde Rooms-Katholieke kerk. Onze projecten zijn altijd schaalbaar en wereldwijd uit te voeren. De kerk speelt een cruciale rol, want zij kan met actieve groepen in elke regio op aarde helpen. Zij is namelijk aanwezig in elke regio waar Jezus welkom is.

Om mensen structureel te blijven helpen zijn Corazon projecten altijd bedrijfsmatig opgezet. Hierdoor hoeven we alleen te financieren bij de opstart van projecten. Daarna worden de projecten selfsupporting. De opstart van projecten kost altijd geld. Daarom is er het duurzaam stimulerings- en ondersteuningsfonds Corazonfonds opgericht.

Corazonmarkt.nl met de Corazonbox is een agrarisch project dat een garantie inkomen geeft aan kleine lokale boeren die voedsel telen voor de vers box. We leveren wekelijks aan leefgemeenschappen, gezinnen en één-persoon huishoudens. Speciale aandacht hebben we voor mensen die niet genoeg koopkracht hebben om goed en gezond voedsel te kopen.

Voor hen is er het Corazonfonds, medegefinancierd door de betalende deelnemers. Corazon koppelt via dit project dus de kleinschalige, meer duurzame agrarische bedrijvigheid aan de voedselzekerheid. Een project waar de lokale Diaconie of Caritas een belangrijke rol kan spelen om de stille armoede te bestrijden.

Het aanmeldtraject verloopt via bemiddeling van de lokale kerk of organisatie. We sluiten niemand uit, dus ook die mensen die niets met de kerk hebben kunnen aankloppen.

Fondsbudget opbouwen

Er bevinden zich in Nederland meer dan een miljoen mensen onderaan de samenleving. Wereldwijd zijn het er bijna 900 miljoen. Om een aanzienlijk deel van die mensen te helpen is er genoeg budget nodig in het Corazonfonds. Daar is uw hulp bij nodig.

Steun Stichting Corazonfonds

Caritas Corazon box, Fair Trade & kleinschalige, duurzame boeren

Kleine agrarische projecten zijn blij met de Corazonbox, omdat we hen via het Corazonfonds en de Corazonbox de broodnodige inkomstengarantie kunnen geven. Meer (Caritas) Corazon boxen betekent, dat zij steeds meer diverse duurzame producten kunnen leveren.

Doneren aan Stichting Corazon fonds

U kunt het Stichting Corazon fonds steunen met een eenmalige of periodieke gift. Wilt u een speciaal project steunen geef dit dan aan bij het overmaken van het bedrag. Bijvoorbeeld Corazon Caritas box: met uw gift delen wij gezonde vers boxen uit aan mensen, die het moeilijk hebben.

NL54 INGB 0008 6850 10 op naam van Stichting Corazon ovv Corazon Caritas box of via de knop op deze pagina. Stichting Corazon is een ANBI-instelling. Uw gift kan dus aftrekbaar zijn bij de inkomstenbelasting aangifte.

  • Basisvoedsel voor een gezonde leefstijl
  • Veel lokale producten
  • Met uw aankoop steunt u de Corazon Caritas box
  • Weinig tot geen verpakkingen
  • Ophalen of aan huis bezorgd