Salterra Keltisch zeezout grof 70 gr

3,95

2 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Keltisch grof zeezout 70 g

Salterra

Salterra Keltisch zeezout. Ongeraffineerd, mineraalrijk,  grof Keltisch gedroogd zeezout uit Guerande (Frankrijk) in fles met handige maaldop. ‘Powered by the sea’.

 

Ingrediënten: 100% zeezout.

Herkomst: Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand gewonnen in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne, Frankrijk).

Wist je dat het zout is gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de samenstelling van het zout intact blijft. Het verschil met vochtig zeezout is dus alleen het percentage vocht (ca 4% t.o.v. 6 à 7% bij vochtig zeezout). Sel gris is niet alleen voor menselijke consumptie geschikt. Ook dieren hebben baat bij extra mineralen door toevoeging van dit keukenzout aan het voer of het drinkwater. Of gebruik het als bemesting voor kamer- of tuinplanten of om de grond te mineraliseren. Zelfs als tandpasta wordt Sel gris toegepast.

Gebruik: Dit zeer mineraalrijke Keltische grove zeezout is een smaakmaker voor veel gerechten. Heerlijk als marinade voor vis bijvoorbeeld. Als zoutwateroplossing ook ideaal als aanvullend mineralencomplex, ook wel “sole”genoemd. Maar ook te gebruiken voor een verkwikkend voetenbad of tandpasta. Ook voor dieren geschikt.

Het zout is natuurzuiver, ongeraffineerd, mineraalrijk (o.a. magnesium, calcium en ijzer) en gedroogd om te gebruiken in een handige zoutmolen.

Deze navulbare molen is uitsluitend geschikt voor het malen van gedroogd, grof Keltische zeezout.

Inhoud: 70 gram.