Dulse wier vlokken bio, 25 g

3,75

Dulse zeewier is een makkelijk te gebruiken, gezonde, kleurrijke smaakmaker.

In composteerbare verpakking.

3 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Ingredienten: gedroogd zeewier* ( Palmaria palmate/dulse) Palmaria =  Latijns voor handpalm)*Van biologische oorsprong

Herkomst: Zeewier met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van West-Ierland.

Dulse heeft een hand- of waaierachtige vorm. De diep rood/bruin/paars gekleurde, platte bladeren (ongeveer 30 cm lang) groeien direct vanaf het ‘houvast’ en zien er uit als een waaiende palm.

Wist je dat dulse heel veel eiwitten bevat en daardoor bij uitstek geschikt is als vleesvervanger. Wanneer je dulse, kort, bakt/frituurt in de hete olie wordt de rokerige smaak versterkt en is het alsof je bacon proeft.

Smaak: Volle, rokerige smaak die lijkt op die van zoute bacon. Smelt bijna in je mond. De beet is zacht en taai.

Gebruik: Week de dulse 5 minuten in voldoende water, kook het 15 minuten of voeg het toe aan het kookvocht van je groenten, rijst, pasta. Dulse neemt 4 keer in gewicht toe. Dulse vlokken kan je gedroogd strooien over je gerecht bijvoorbeeld over salades. Je kunt ze bakken/ roosteren als snack of als kruiden gebruiken met vlees- en visgerechten. Het wordt ook gebruikt in soepen, sauzen, roereieren, kroketten, pasteien of pasteitjes stoofschotels enz…

Dulse is een goede bron van eiwitten, vitaminen, mineralen en bevat weinig natrium en relatief veel jodium.

Recept: Dulse

Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag.

AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.

Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.

 

GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDE PER 100 gram
Energie 224 Kcal / 937 KJ
Vetten

waarvan verzadigd vetten

0,5 g

0,1 g

Koolhydraten

waarvan suikers

21 g

0,2 g

Vezels 31 g
Eiwitten              18 g
Zout 4,4 g