Zeewieren mix 3 soorten bio, 25 g

3,50

Biologische smaakmaker bestaande uit een 3 soorten-Zeewierenmix.

te gebruiken voor vele gerechten.

Het is een mix van 3 soorten zeewier met 3 verschillende smaken en kleuren: zeesla  (groenwier), nori (roodwier), wakame (bruinwier).

In composteerbare verpakking.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Ingredienten: gedroogd zeewier* (zeesla/Ulva Spp., nori/Porphyra yezoensis en wakame/Undaria Pinnatifida) *van biologische oorsprong.

Herkomst: met de hand geoogst in de natuurlijke omgeving van het wier aan de kust van Galicie (Golf van Biskaje en Portugese wateren).

3-Zeewierenmix is een mix van 3 soorten zeewier met verschillende kleuren en smaken: zeesla (groenwier), nori (roodwier), wakame (bruinwier). De fijne schaaldierachtige textuur van zeesla en nori wordt gecombineerd met de licht krokante en vleesachtige textuur van wakame.

3 Zeewierenmix  heeft 3 verschillende smaken. Zeesla (zuring), nori (champignon), wakame (oesters).

Gebruik: Gebruik de 3-Zeewierenmix geweekt ( zodat je er zelf een salade van kan maken) of geroosterd in salades of verwerk het in soepen, ei-gerechten, kroketten, sauzen, stampotten, pasteien. Maar je kan het ook meekoken met je groenten rijst of pasta. Ook heerlijk te gebruiken als garnering over vis en zeevruchten of toegevoegd aan rijst- en pastagerechten. Wordt ook gebruikt om thee van te trekken.

Weken in voldoende water gedurende 5 minuten. Giet het water af en laat de mix nog 5 minuten weken. De 3-Zeewierenmix neemt 6 keer in gewicht toe.

Kooktijd: 2 minuten

Algemeen: De aanbevolen maximale dosering is ongeveer 5 gram  gedroogd zeewier per dag.

 

AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN

Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.

Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G
Energie (kj / kcal) 780 / 188
Vetten (g) 1,3
     waarvan verzadigde vetzuren (g)     0,6
Koolhydraten (g) 9,6
     waarvan suikers (g) 0
Vezels (g) 31
Eiwitten (g) 19
Zout (g)