Forel filet (2 x 150 gr)

5,00

Categorieën: ,

Beschrijving

Forel heel (2 x 150 gr)

Er zijn verschillende soorten forellen. De regenboogforel en de beekforel zijn de meest voorkomende soorten. Ze behoren tot de familie Salmonidae, onderfamilie van Salmoinae(zalm). Vandaag de dag worden er veel forellen gekweekt in Europa. Waarvan een groot gedeelte naar de horeca gaat.

Vangstgebied

Forel

Forel wordt gewoonlijk gevonden in koele, heldere stromen en meren, en is via natuurlijke weg verspreid over Noord-Amerika, Noord-Azië en Europa. Verschillende soorten zijn in de 19e eeuw in Australië en Nieuw-Zeeland ingevoerd door visliefhebbers. Hedendaags wordt in de horeca voornamelijk kweek gebruikt.

Beschikbaarheid

Maand Beschikbaarheid
Januari status_goed  Goed
Februari status_goed  Goed
Maart status_goed  Goed
April status_goed  Goed
Mei status_goed  Goed
Juni status_goed  Goed
Juli status_goed  Goed
Augustus status_goed  Goed
September status_goed  Goed
Oktober status_goed  Goed
November status_goed  Goed
December status_goed  Goed

Smaak

Forel heeft een fijne structuur en een lekkere, vrij neutrale smaak. Het is een wat vettere vis, die daardoor ook heel geschikt is om te roken. Forel kan worden gekookt, gestoofd, gepocheerd, gebakken of gegrild en in de oven worden bereid.

Wist je dat..?

De truite meunère, forel gewenteld in melk en bloem en dan gebakken in de pan en opgediend met citroen, peterselie (en amandelschilfers) en een aardappelbereiding naar keuze, staat in België op het algemene menu als een gezond alternatief voor een vleesmenu.