Beschrijving
€10,00
De Zeeuwse bodemcultuur mossel is bekend om zijn goede smaak en malse vlees. Deze mosselen worden gekweekt op de bodem van de Oosterschelde in relatief ondiep water. Na ongeveer twee jaar zijn de mosselen groot genoeg voor de verkoop. Deze mosselen worden opgevist en vervolgens nog ongeveer een week op een verwaterperceel gelegd om het zand af te spoelen. Vanaf deze verwaterpercelen worden de mosselen nogmaals opgevist om vervolgens gespoeld en verpakt te worden in een jutezak of waterdichte MAP-verpakking.
Het mosselvlees verschilt van kleur van blank tot oranje. Dit heeft niets met de smaak of de kwaliteit van de mossel te maken, maar met de dikte van de schelp. Hoe dikker de schelp, hoe minder licht de mossel krijgt en dus is deze lichter van kleur (net als bij mensen).
De mosselen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Op volgorde van klein naar groot zijn er de extra (>70 st/kg), super (60 tot 70 st/kg), imperial (48-58 st/kg), jumbo (45-55 st/kg) en goudmerk (37-44 st/kg) mosselen. De grotere mosselen hebben meer vlees en zijn dus minder schelpen in een kilo.
Voedsel-actie/Corazonbox is een project van Stichting Corazon. Deze non-profitorganisatie is opgericht in 2011 en heeft als doel het bevorderen van duurzaamheid en eerlijke kansen voor iedereen. Wij willen vanuit ons christelijk geloof werken aan een betere samenleving. Zorg voor de aarde en alles wat leeft is een typisch christelijke opdracht, die we vorm geven door middel van projecten, zoals: voedsel-actie, fruitbomen actie, groene oases, greencoal projects, Corazon land.
Richard Lanser, voorzitter
Hanna Aarnoudse, secretaris, penningmeester
Voorzitter R. Lanser
Kloosterstraat 1
4697 CR Sint-Annaland
E-mail: info@corazon.nu
KvK nr.: 52658880
BTW nr.: NL850539924B01
IBAN: NL54 INGB 0008 6850 10
© 2025 Corazonmarkt. Een project van non-profit Stichting Corazon.
Voorzitter R. Lanser
Kloosterstraat 1
4697 CR Sint-Annaland
E-mail: info@corazon.nu