Zeekraal, 250 gram

5,00

Beschrijving

Zeekraal

Zeekraal is een geslacht van zoutverdragende succulenten uit de amarantenfamilie. De planten groeien in zoutmoerassen, op stranden en tussen mangroven. De soorten komen van nature voor in de Verenigde Staten en Europa. De soorten zijn meestal minder dan 30 cm hoog. Zeekraal is een bron van voedingsvezels en bevat veel vitamines en mineralen. Het seizoen van de Zeeuwse zeekraal loopt van begin mei tot ongeveer september, maar buiten het seizoen is er ook zeekraal verkrijgbaar die geïmporteerd wordt.

Vangstgebied

Zeekraal

Beschikbaarheid

Maand Beschikbaarheid
Januari status_goed  Goed
Februari status_goed  Goed
Maart status_goed  Goed
April status_goed  Goed
Mei status_goed  Goed
Juni status_goed  Goed
Juli status_goed  Goed
Augustus status_goed  Goed
September status_goed  Goed
Oktober status_goed  Goed
November status_goed  Goed
December status_goed  Goed

Smaak

Zeekraal is een stevige groente met een zilte smaak

Wist je dat..?

  • Zeekraal bestaat uit knapperige stengeltjes met vertakkingen. Deze buisvormige groente zit boordevol vitaminen en mineralen die hij uit het zoute zeewater opneemt.
  • Zeekraal groeit in het wild op ‘schorren’: het land vlak aan zee dat onder invloed staat van het eb- en vloedgetijde. Het is een pioniersplant die als geen andere plant bestand is tegen zoute omstandigheden. De plant neemt het zout op tijdens de groei en heeft daardoor een zilte smaak. Tegenwoordig wordt zeekraal grotendeels geteeld in de handel gebracht. In Europa is de voornaamste soort ‘Salicarnia Europea’, wat ‘zout kraaltje uit Europa’ betekent. Ook Franse en Engelse zeekraal is in Nederland verkrijgbaar.