Agar – agar 50 gr

5,95

1 op voorraad

Beschrijving

Agar-agar is een natuurlijke polysacharide, gewonnen uit verschillende soorten rood zeewier en een veganistische optie voor “traditionele” gelatine.

 

Ingredienten: Ingrediënten: Agar-Agar (E-406) poeder. van biologische oorsprong.

Herkomst: Zeewier met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving in Spaanse wateren

Wist je dat het woord agar-agar komt uit het Maleis en betekent gelei.

Gebruik: Voor voedselgebruik als geleermiddel, verdikkingsmiddel en stabilisator. Gelerend en stabiliserend in jam, gelei, sappen, compotes, taarten, vla, yoghurt, wrongel, etc. Verdikkingsmiddel, in lage concentratie, in vla, ijs, mayonaise en andere sauzen.

Voorafgaande voorbereiding is vereist in drie stappen: Los op in warm water en kook onder krachtig roeren tot het volledig is opgelost. Gelvorming treedt op bij afkoeling en het behoudt de textuur bij kamertemperatuur. Zeer zachte textuur 0,8 g / 500 ml. Zachte textuur 1,5 g / 500 ml. Harde textuur 5 g / 500 ml. Zeer harde textuur 7 g / 500 ml. Resultaten gebaseerd op tests uitgevoerd door PORTO-MUIÑOS. We raden elke gebruiker aan zijn eigen tests uit te voeren en zijn specifieke resultaten te controleren.

Algemeen: Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale dosering ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag.

Recept: Agar Agar

AANVULLENDE INFORMATIE / ALLERGENEN

Bewaar op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘ten minste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.

Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.

 

VOEDINGSWAARDEN PER 100 gram
Energie 170 Kcal / 681 KJ
Vetten

waarvan verzadigd

0 g

0 g

Koolhydraten

waarvan suikers

0,5 g

0 g

Vezels 84 g
Eiwitten              0 g
Zout 0,25 g