Wit Kalkpoeder – Blanc de Meudon – Zilverpoets

3,50

Blanc de Meudon wordt gebruikt om te poetsen. RVS, koper, messing, zilver, aardewerk. Echt een oma middeltje van vroeger. Ok te gebruiken om ruiten bij verbouwing wit te kalken

4 op voorraad

Beschrijving

Blanc de Meudon is een ouderwets product van het  type kalk (kalciumcarbonaat) in poedervorm. Het wordt gebruikt om oppervlakten te reinigen en ze te laten glanzen, zoals roestvrij staal, koper, messing, zilver, aardewerk, marmer, plastik, Poetsen van inox, koper, tin en zilver: maak een pasta met water en Blanc de Meudon en wrijf vervolgens uit.

Blanc de Meudon is afkomstig uit de krijtgroeven uit het Parijsse waterbekken. Dit fijne witte poeder bevat voornamelijk kalciumcarbonaat, maar ook is het licht alkalisch, heel erg zacht schurend en traditioneel gebruikt voor de schilder- en huishoudelijke taken. Kan ook gebruikt worden om een witte verf te maken en is in de volksmond bekend als witkalk, je kan er de ramen van het huis mee versieren en blinderen samen met de kinderen (ideaal voor kerstversiering). Of je kan je winkelruit tijdelijk wit maken als je aan het verbouwen bent.

De decoratie kan later worden verwijderd met een eenvoudige doek en water. Het is niet toxisch en volledig schadeloos voor de natuur. Beschikbaar in een zak van karton van 500g.

Blanc de Meudon wordt ook wel eens ‘Spaans wit’, ‘wit van Toulouse’, ‘wit van Champagne (Troyes)’ of meer traditioneel mergel genoemd. De groeve van Meudon wordt niet meer ontgint, maar is uitgegroeid tot een beschermd landschap. Blanc de Meudon kan puur, behandeld en/of gemengd met andere materialen gebruikt worden.